Place: 한라산 (漢拏山, Hallasan) - Details

One response to “한라산 (漢拏山, Hallasan)”

  1. nana.farhana87 says:

    Day 4 (17 feb): Hallasan, 1100 road. . ya Allah ini hari yg sangat menggembirakan!! kitorang agak kecewa sebab salji tak turun2 sepanjang 3 hari di jeju. masa nak naik hallasan (road 1100) ni pon sepanjang jalan nampak ranting2 kayu je. sehingga la bila nak sampai tu, baru nampak ada snow sepanjang jalan. pokok2 tepi jalan dah memutih cantik. sampai je parking lot, masyaAllah terkejut tengok macam narnia!! . kitorang sampai awal pagi, orang tak ramai langsung masa tu. salji tengah turun. rasa nak nangissss! walaupon ini bukan pertama kali nana main salji, tapi excited tu lain maciammm. yela, negara kita mana ada salji, dpt main tiap2 tahun kat negara orang pon mesti masih teruja kan? . lama habiskan masa dekat sini. rasa syukur Allah dengar doa nak main salji sebelum balik esok hari. jumpa org malaysia kat sana, dia kata semalam takde snow pon kat hallasan. . jumpa pulak photographer korea. galak pakcik2 ni tolong amikkan gambar kitorang hehe. . esoknya sebelum balik kitorang naik lagi hallasan. tapi esoknya salji dah tak turun. dekat pokok2 cuma ada sisa salji hari ni dan salji pon ada yang dah keras jadi ais. . gembira tak terhingga bila Allah bagi rezeki dapat merasa snow yang fresh, yang belum ada orang pijak lagi laluan. @wawazlahni @nurulhidayat_razali @ratucomots masih ingat tak keterujaan kita masa tu? 😂 . . . . #farhanafahmytravel #nanatravelwithfriends #korea #jeju #hallasan #1100road #hallasanmountain #jejuisland #jejuwinter #snowing #snowinjeju #winterwonderland #sangumburi #sangumburicrater #seopjikoji #jusangjeolli #cheonjeyeon #cheonjeyeonfalls